2015. sze 23.

Assembly

írta: Madnezz
Assembly

 Első poszt szóljon az egyik legerősebb lapról a játékban.  A társasjátékok egyik 'csalása', hogy a tőkét ingyen kapjuk, így van ez a Battletechben is. A Support lapok költsége nulla, ellenben a páncélozottságuk és struktúrájuk elég jelentős, hogy az első 3-4 körig biztonságban legyenek. Az értékük felbecsülhetetlen, mert még nem láttam Support nélkül működő paklit. Működésen értendő, érdemi ellenállást tud kifejteni, vagy akár le is lehet vele győzni hagyományos paklikat.

 A support lapok száma adja meg az egy körben felhasználható úgynevezett resources pontok számát, amiből lehet venni egységeket és command lapokat. (Ezekről a következő posztokban lesz szó.)

 Az Assembly természetes felhasználása a jó minőségű 'mechek használata, ami kulcsjelentőségű a játékban és a korai időkben az Arsenal megjelenéséig létfontosságú lapja volt a pakliknak. Elég az olyan fantasztikus gépekre gondolnunk, mint a szférás uncommon Centurion, vagy Mongoose, vagy a klános Dasher Prime, Manowar Prime és egyből érthetővé válik jelentősége.

 Kiegészítő lapnak csak a Ferro Fibrous Armor jut eszembe.

 Persze más assettel is lehet, sőt kell kombinálni, aminek gyakori példája a Tactics. Együtt többféle 'mech hozható le büntetőköltség nélkül, pl. Spartan, vagy a Hankyu Prime. De a legfontosabb, így lehetőség van a jó gépeinkhez Missionokat kijátszani, amivel a csatákban nagy fölénybe kerülhetünk.

 Az Assemblynek van egy speciális képessége, ha játékban van ilyen lapunk, akkor egy resourcért cserében javíthatunk egy sebzést valamelyik sérült gépünkön. Azért ez egy jó képesség, ha nem tudunk mindent elkölteni egy körben.

 Íme az első kiadás 90°-ban elforgatva rosszul nyomott Assembly lapja.

assembly1.jpg

Szólj hozzá

kártya support card assembly command limited battletech tcg ccg