2019. jan 26.

Top 10 Liao card

írta: Madnezz
Top 10 Liao card

liao_banner.jpg

 A Liao ház a fondorlatosságáról nevezetes. Ez a játékban a cselvetés/subterfuge kártyák előtérbe helyezését jelenti. Azért szép lassan a hagyományos harci témában is megerősödtek, már el tudnék képzelni velük egy jóféle, mission lapokra épülő paklit.

Akik kimaradtak: a Snake és a Thunder a Munitions asset miatt, a Political Strangehold meg túl drága.

 

10. Trojan Horse

trojan_horse.jpg

 Hetet sebzünk egy kidobásra ítélt egységgel. Merész, vagy öngyilkos taktika és még nem is láttam játékban, de nagyon beindítja a fantáziát. :)

9. Cataphrackt CTF-1X

cataphract_kicsi.jpg

 Az általam nagyon kedvelt A-T pakliba nagyon szépen beférne, főleg a Wraith és a Clint mellé, persze szigorúan egy-két Spector és Centurion társaságában. A nem túlságosan nagy választékból, szerintem ő a háromba kerülő lassú szférás gépek legjobbja.

8. Wraith

wraith.jpg

 Ő már volt a legjobb Marik lapok toplistáján is, mert még mindig a legerősebb gyors gép a klánokon innen.

5. Zhanzheng De Guang Terrorism

zahnzeng.jpg

 Nem játszottak vele, pedig nagyon erősnek tartom. Nem számít telepítésnek és Sun-Tzu vissza tudja húzni. Gyakorlatilag az ellenfélnek ki kell dobnia négy lapot, mert a telepítéseket elbukni szinte biztos út a vereséghez. Nagyjából, mintha egy négyet sebző bombázás lenne.

6. Clint

clint_revised.jpg

 Az egyik legjobb moderate egység. Egyetlen hibája, hogy kicsi a teste, emiatt jó ha van hozzá egy Spector a közelben, vagy tehetünk még rá páncélt is.

5. Charger CGR-1L

charger_n.jpg

 Jó nagy pofátlanság egy 90 tonnás csatamechet telepítést adónak kinevezni. Egyértelműen fel akarták tápolni vele a Liao subterfuge paklikat, ehelyett a Csillagliga deckeket tették vele legyőzhetetlenné.

4. Chaos March Veteran

chaos_march_veteran.jpg

 Ő is a volt már kategória, de tényleg az a helyzet, hogy egy ingyenes, hasznos lapról van szó, amit a Solaris Contact nélkül is érdemes használni.

3. Suicide Troops

suicide_troops.jpg

 Ritka mocskos lap és persze megint a nagygépes paklikat szívatják meg. No meg, használj járműveket!

2. 'Mech Recall

mech_recall.jpg

 Csak nem megint a drága 'mechekkel történik kitolás? Azt utána még csodálkoznak, ha a legnagyobb egység a pakliban kettőt kóstál!

1. Sun-Tzu Liao

sun-tzu_liao.jpg

 A subterfuge lapok királya. Ez egy olyan lap, ami miatt tényleg ő a Liao vezér. Valami hasonlóan jót kellett volna adni a kuritáknak és a marikoknak is.

Szólj hozzá

kártya top 10 kártyajáték battletech tcg ccg liao