2019. feb 02.

Top 10 Comstar Card

írta: Madnezz
Top 10 Comstar Card

comstar_logo.jpg

 A kártyajátékban érdekes fejlődésen ment át a Comstar, mivelhogy eleinte nem is létezett Comstar lap. Aztán hirtelenjében több teljesen jól használható assembly assetes 'mechről derült ki, hogy ő már comstaros lett. Én konkrétan bajnoki meccs közben tudtam meg, mert az ellenfelem tiltakozott a Kurita paklimban levő Mongoose-ok ellen. Amúgy már elemeztem a blogon, hogy a korai, még ComStar-mentes időkben egy ComStar gépekkel megerősített Kurita pakli komoly ellenfele lett volna az akkoriban domináns klánoknak.

   Ami meg a legfontosabb volt, az a ComStar akadémiás kivégző deck, amelyikbe akár 24 telepítést adó nyümit is beletettek. A listában szereplő Thorn és Hussar mellett még a két Spidert is. A plusz attakokkal 3-4 kör alatt legkésőbb kivégezték az ellenfelet, ha már letették az akadémiát. A szféra a gyors egységek miatt volt hátrányban, a klánok meg a gépeik relatív drágasága miatt fejlődtek fel túl lassan.

 Kimaradtak:

  • King Crab
  • Shalirar Mori
  • Anastasius Focht
  • Exterminator

10. Thorn

thorn.jpg

 Ingyen van és még telepítésnek sem számít. Nagyjából a kuritás Sentinellel van egy szinten. A játék korai szakaszában az a négyes struktúra kibírhat egy támadás, azaz élő falként is tud funkcionálni.

9. Hussar

hussar.jpg

 Ez az a lap, amiről azt lehetett gondolni, hogy semmire sem jó. Hiszen még egy gagyi mission is erősebb nála. És mégis, egy erős koncepcióba még ő is belefért.

8. Pinto

pinto.jpg

 A Cavalry szerintem jobb nála. Persze mérlegelés és pakli kérdése, hogy a Pinto nagyobb költsége ellensúlyozza-e a Cavalry kisebb struktúráját és Logistics büntetését.

7. Hermes HER-1S

hermes.jpg

 Főleg eleinte kacsingattam felé, mert mással a szféra nem nagyon rendelkezett általános gyors gépek terén. Később pedig jól be lehetett építeni egy akciólapos hordába.

6. Champion CHP-2N

champion-chp_c1.jpg

 Elfogadható háromba kerülő közepes egység jó assetekkel. Tényleg semmi különös, de a munitions mellőzésével az Exterminator kiesik.

5. Comstar Deep Agent

comstar_deep_agent.jpg

 Amennyiben a pakli használ P és T asseteket, akkor ez a pilóta belefér. Amúgy is egy korrekt lap, de tud még mást is. Deathrattle képessége, hogy megnézi és átrendezi az ellenfél felső 8 lapját. Elég kellemetlen tud lenni.

4. Flashman

flashman_1.jpg

 Ezzel az egységgel már az alapkiadástól kezdve egálba lehetett lenni a klánok moderate gépeivel, már ha sikerült behúzni ezt a ritka lapot.

3. Lancelot

lancelot.JPG

 A kevés ritka csatamech, mely valamennyi fölényt is biztosít. Képzeletbeli ComStar paklim egyik alapeleme volt.

2. Mongoose

mongoose.jpg

 A Dasherek végzete. Legalábbis egy darabot megállít, elpusztít és túléli. Végre egy olcsó, szférás gyors 'mech, amelyik nem hal meg az első gyenge fuvallattól és még normálisan vissza is sebez.

1. Sandhurst Royal Military Academy

sandhurst_royal_military_academy.jpg

 Ez hát a híres akadémia, ahol a könnyű felderítő 'mechek pilótái is hihetetlen teljesítményre lesznek képesek. A legerősebb uncommon lap. Két ilyennel már egy suta géppel is ötöt sebezhetünk a paklira, vagy még négy páncélt adhatunk neki, ha blokkolják. A bombázások leszedik, meg nem is olcsó, de ezért kell belőle hat darab a pakliba, meg visszahúzólap. Talán, ha kevesebbért, mondjuk csak 1/1-et ad, akkor reálisabb lenne a használata, mert így csak egy fix stratégiával tud működni, igaz akkor nagyon adja az ívet.

Szólj hozzá

kártya top 10 kártyajáték battletech comstar tcg ccg