2016. feb 19.

Wolf Clan

írta: Madnezz
Wolf Clan

wolf_clan_logo.jpg

 A Wolf klán van a klánok közül a legjobban kidolgozva a kártyajátékban. Nem véletlenül. A Battletech történelmének egy szakaszában igen nagy jelentőséggel bírtak, melyet leginkább kánjuknak, Ulrik Kerenszkijnek köszönhettek. Az ő képességei szinte a jövőbelátás határán voltak, annyira ki tudta ismerni mind az ellenségeit, mind a szövetségeseit, hogy pontosan fel tudott készülni előre minden lehetséges helyzetre. A farkasoknak legalább nyolc karakterlapjuk van és rendelkeznek egy egyedi csatamechel is, melyből csak egy lehet a pakliban. Amúgy a 'mechek terén elégé el vannak kényeztetve, már ami a gyors és a közepes sebességűeket illeti. Mivel a klán omnimechek legfőbb tulajdonsága, a fegyverzetek variálhatósága, ezért egy típus több változata létezik. 

 Gyors gépeik: Fenris, Phantom

Közepes sebességű gépeik: Man O' War, Mad Cat, Naga,  Pouncer, Linebacker

Egyetlen lassú gépük a Widowmaker.

 Nem csak fajtából van sokféle harci gépük, ezek közül 5-6 ténylegesen hatásos a pakliban.

 Karakterekből jócskán jutott nekik, a klánok közül messze övék a legtöbb.

 Ulric Kerensky

Khan/Natasha Kerensky

Phelan Kell/Ward

Vlad/ Vlad Ward

Evantha Fetladral

 A Power Box egy bizonyos képességet ad, klánonként és házanként különbözőt, körönként egyszer felhasználható. Egy lapot kell dobni kézből, hogy igénybe vehessük.

 Wolf Power Box: Dobj egy lapot a kezedből és válassz a 'mechjeid közül. Az a 'mech eggyel nagyobb sebességgel támadhat abban a körben. 

 Jó kérdés, a gyors 'mechek akkor milyen sebességgel fognak mozogni, mert csak három sebesség van deklarálva a játékban, Mindenesetre ez a képesség közepes sebességű gépekre használva is komolyan segíti a támadást.

 Gyors gépeik a legjobbak voltak sokáig, de a játékba egyből beugróknak nincsen párja a játékban. A közepes sebességű 'mechjeik csatára termettek, költségarányosan kategóriájuk legjobbjai. Ezek alapján akár csatapakliként, vagy support ölő pakliként is megállják a helyüket.

 widowmaker.jpg

Szólj hozzá

card wolf battletech tcg ccg wolf clan