2016. dec 13.

Star League Deck

írta: Madnezz
Star League Deck

lsdkm.jpg Már párszor emlegettem, hogy az egyre erősebb, telepítésnek nem számító egységek megjelenésének nem lesz jó vége, és el is jutottunk ehhez a bizonyos út végéhez. Ennek a paklinak többféle változata van, egyéni ízlésnek és elképzelésnek megfelelően, de alapvetően egy közvetlen paklitámadó koncepcióról van szó, melynél klasszikus többgépes csata a részünkről nem alakul ki. Minden támadás a pakli ellen irányul. A paklink alapja a belső szféra legerősebb lapjára a Sandhurst Royal Military Academyre épül, melyet a régi klasszikushoz hasonlóan telepítést adó egységekkel egészítünk ki, csakhogy ezek már jóval erősebbek, mint a korai időkben, struktúrában és tűzerőben is, míg az költségük nem lett lényegesen magasabb. Hogy ezeket az egységeket mind használhassuk, szükség van egy módosító lapra, melynek segítségével az összes Belső Szférás lapot használhatjuk.

Resources

  • 9 Support: Logistics
  • 6 Support: Politics
  • 2 Strip Minning Operation
  • 3 Field Construction Site

Units

  • 6 Hollander
  • 6 Spider Revised
  • 6 Charger CGR-1L
  • 6 Galleon

Commands

  • 1 The Star League
  • 3 Sandhurst Royal Military Academy
  • 6 Hidden Reserves
  • 6 Secret Buildup

 Látható, hogy a politikára és a logisztikára épülnek mind az egységek, mind a command lapok. A pakli célja minél több egységet a lehető leghamarabb a játékba hozni és az akadémia segítségével a legtöbb lapot kiütni az ellenfelünk paklijából. Logisztikailag a 23 kézbe jövő lap még kevés is, mert a 24 telepítésnek nem számító egység mellé még 2 szintén pluszban letehető resource lapunk van. Ennek a paklinak az érdekessége a Secret Buildup lap, mellyel bónusz lapokhoz juthatunk a saját pakli rovására. Összeadva, a 12 logisztikai lappal 42 lapot tudunk felhúzni, azaz a hetedik körre akár minden kártyalap átmegy a kezünkön. Persze a gyakorlatban nem ennyire gyors, mert az elején még Supportokat kell lerakni, meg várni az első húzólapra. De az biztos, hogy a tizedik körre eldől a mérkőzés. Az 5.-6. körben lehet egy nagyobb ugrást elérni a letett egységek számát illetően és innentől 5-6 alkalommal sebezhetjük az ellenfél pakliját. Ez minimálisan 10-12 sebzés, de akadémiával dupla, vagy tripla is lehet.

 A koncepciót lehet finomítani, esetleg több akadémiát betenni a Secret Buildup rovására, vagy Black Market Connections segítségével lapkidobással lehetne húzólaphoz jutni, bár ez sem tűnik jobb megoldásnak. Másik kedvelt módosítás, hogy a masszív Galleonok helyett, a kicsi, de nehezen megállítható és patrolba ugró Cyranot használni. A logisztikát esetleg lehet módosítani Melissa Steiner Davion beépítésével, vagy a drága, de garantáltan egységeket kikereső Task Force Serpent is szóba jöhet.

 Ha már egyszer a 'végső' és legyőzhetetlen paklinál tartunk, akkor nézzük meg, mit tud ellene tenni másmilyen, amúgy erős paklifajta!

 Az építkezős pakliknak alapból nincsen esélyük. Még a legerősebb közülük, a logisztikára épülő, telepítést adó kis gépekkel nyitó, majd nagy egységeket kitermelő paklit is masszívan veri 11-13 lappal és hiába érzi az ellenfél úgy, hogy már csak egy nagyobb ütést kéne bevinnie a paklinkra a győzelemhez, erre semmiképpen sincsen lehetősége. Tehát az alacsony nyerési arány magabiztos győzelmet takar, hiszen a lapok töredékét lövik csak ki a pakliból, a zömét mi húzzuk fel.

 A missionökre épülő csatapaklik is meglehetősen hatástalanok, mert egy csatát elkerülő ellenféllel szemben pont a méregfogát veszíti el. Lehetséges, hogy egy-két körre lelassítja a nyümi hordát, de utána már pótolnia kell a kijátszott lapokat. Talán még a kicsi, olcsó, telepítéses gépeket kiegészítve a nem telepítésesekkel és hozzáadva mission lapokat mutatkozik némi esély. Ezt érdemes lehet tesztelni.

 A klánoknak eleve kevés a lehetőségük egy ilyen horda ellen, mert kevés az olcsó egységük és azok meg könnyen leszedhetőek. Egy esélyük mégis látszik, a Dasher-elemental kombó védőlapokkal kiegészítve. Együttesen támadva levadászhatják a közepes sebességű egységeket, a Spidereket meg a nagyobb gyors gépek semlegesítik. Ez a gyakorlatban is jól működik, csakhogy a Csillagliga pakli még jobban termeli ki az egységeket, mint amennyire elveszíti azokat, így emiatt hamarosan a szükséges létszámfölényt el fogja tudni érni, ami végzetes minden ellenfél számára. A másik lehetőség a resource lapok támadása pedig azok viszonylag nagy száma miatt esélytelen. Ne felejtsük el, a sok húzás miatt, a 20 resource lapból a szokásosnál sokkal több jön kézbe, azaz többet is lehet letenni belőlük, így mindig lesz annyi, hogy legalább két egységet játékba hozhassunk és a húzólapokra is fussa. Mindeközben az ellenfél pakliját a már aktivált egységeink módszeresen forgácsolják.

Szólj hozzá

pakli deck csillagliga