2019. jan 05.

Top 10 Box Power

írta: Madnezz
Top 10 Box Power

commanders-edition_new_avalon.jpg
Ghost Bear (Alshain)
Scrap a card from your hand to activate a 'Mech in your Construction Region that is fully constructed. Put a +1 attack counter on it for every 3 construction counters above its cost. Use this ability only during your Deploy phase.
 Ez a képesség a játék vége felé lenne esedékes, mikor már nem tudjuk kihasználni a túl sok erőforrást a termeléshez. Ilyenlor ugorhat be egy négyet ütő Dasher. Viszont ez a lehetőség csak elhúzódó mérkőzés esetében, vagy ha elszámoltuk az erőforrásokat és túl sok van belőlük, akkor hasznos.
Smoke Jaguar (Huntress)
Scrap a card from your hand to choose one of your 'Mechs. Re-roll all of the missile dice for that 'Mech. Use this ability only after all of the missile dice for that 'Mech have been rolled.
 Soha nem voltam nagy rakétás, talán emiatt maradt ki a legjobb tízből. Természetesen a Füstjaguárok számára ez egy jól eltalált képesség, ha már elsőre gyenge lett egy 'mechjük rakétaeresztése.
St. Ives
Scrap a card from your hand to gain A, L, M, P, and T until end of turn. Use this ability only during your Deploy phase.
 Kissé olyan, mint a Trial of Grievance, de erre sajnos nem húzunk lapot. Néha jól jöhet, de szvsz paklit nem érdemes építeni rá.

10. Rasalhague

Scrap a card from your hand to have a Command card that deals damage deal +1 total damage. Use this ability only when you activate that card.

 Ez is egy érdekes képesség, hiszen a Rasalhague a bombázásról és Tyra Miraborgról híres, amihez jól jön a plusz egy sebzés, de akár légicsapásokhoz, vagy területkártyához is jól passzol.

9. Kurita (Luthien)

Scrap a card from your hand to give your attacking 'Mech +1 attack. Use this ability only during a Mission, and only if that 'Mech is attacking alone.

 Amilyen jól hangzik a +1 sebzés, annyira nehéz használni, hiszen egyedül kell hozzá támadni, márpedig a szférás egységek nem az egyéni akcióikról híresek. Talán egy Venom a paklira így többet tud ütni, vagy egy magában rohamozó nagyobb 'mechnek jön jól a plusz sebzés.

8. Jade Falcon (Ironhold)

Scrap a card from your hand to repair up to 3 damage to each of your Units. Use this ability only during your Repair/Reload phase.

 A Jádesólymok Uller hordáját tökéletesen meg tudjuk gyógyítani. Valami ilyesmire vágyhatnának a szférás Owensek is.

7. Liao

Scrap a card from your hand to give your opponent -1 initiative. Use this ability only during a mission.

 Ez sokkal jobb képesség, mint amilyennek elsőre látszik. Kritikus helyzetekben tudjuk elvenni az ellenfél kezdeményezését, sőt akciólapot is sokkal nehezebben, vagy sehogyan sem tud kijátszani. Ez bizony nagy előny.

6. Wolf (Strana Mechty)

Scrap a card from your hand to choose one of your 'Mechs. That 'Mech may attack as if it were one speed faster this turn. Use this ability during your Missions phase, but not during a mission.

 Az vita tárgya volt, hogy a gyors gépek lehetnek-e még gyorsabbak, hiszen a fast fölött nem volt már sebességi szint. Mindenesetre egy szokásos Wolf pakli amúgy is gyors gépeket és persze Man 'O Warokat tartalmaz, amihez jól jött az utóbbiak begyorsítása moderate horda levadászására, vagy az ellenfél gyors gépeinek védekezésre kényszerítése a saját lassabb és nagyobb egységek ellen.

5. Steel Viper

Scrap a card from your hand to search your Stockpile for any Unit card. Show that card to all players, put it into your hand, and shuffle your Stockpile. Then choose any Unit card in your hand, show it to all players, and restock it. Use this ability only during your Deploy phase.

 A mérkőzés elején komoly fegyvertény, ha ki tudjuk keresni a megfelelő egységeket, teszem azt a Dashereket, vagy elementálokat. Ezzel optimalizálni tudjuk a paklink kezdősebességét, mivel a jó indulás akár az egész mérkőzést eldöntheti.

4. Marik

Scrap a card from your hand to give one of your Units Long-Range 2. (If that Unit is blocked, it may deal 2 of its damage to the target.) Use this ability only during a mission.

 Ez egy zseniális képesség, mely főleg a játék vége felé hasznos. Ha az utolsó hat körünkben kezdjük el használni, az is 12 lap sebzést okoz, de ehhez még hozzájön a Marik egységek átsebzési képessége, ami együtt már kritikus lehet az ellenfél paklija számára.

3. ComStar (Terra)

Scrap a card from your hand to look at your opponent's hand and discard one card at random from his or her hand. Use this ability during your Missions phase, but not during a mission.

 A legmocskosabb képesség. Míg a használója a felesleges lapjait dobálja ki, addig az ellenfél véletlenszerűen veszíti el azokat, tehát nagyjából a hasznosak kétharmadát. Ráadásul nem lehet rá felkészülni, ezért pár kör után üres kézzel kell játszania a szenvedő alanynak, azaz ki van szolgáltatva a körönként húzott lapoknak.

2. Davion (New Avalon)

Scrap a card from your hand to get +2 initiative. Use this ability only during a mission.

Ez a képesség megteremti a lehetőségét, hogy Tactics nélkül játszhassunk ki mission lapokat és még taktikai fölénybe is kerüljünk. Szinte ad egy plusz assetet.

 

1. Steiner (Tharkad)

Scrap a card from your hand to gain {R}. Use this ability only during your Deploy phase.

 Ez egy jó képesség, hiszen előre lehet vele kalkulálni, lehet rá paklit építeni és már a játék elejétől segítségünkre lesz. A hat húzólappal megszerzett 18 lap a kézben levő öttel együtt, 23-szor teszi lehetővé a használatát, ami pontosan elegendő az egész mérkőzésre. Összesen lesz +17 fejlesztési pontunk, de veszítünk 6 telepítést. Persze a húzólapok helyett ha supportokat tennénk le, akkor még jobban is járnánk hosszabb távon, de itt éppen a gyors kiépülés a lényeg. Ha az első hat körben hat ponttal többért telepítünk, de csak egyet kell hozzá húzni, akkor fölénybe kerülhetünk a pályán. A laphúzások miatt kieső telepítéseket meg Strip Mining Operation lappal pótolhatjuk. A kötelezően használt logisztika mellé Assembly-t lehet használni, vagy akár Munitiont.

Szólj hozzá

top 10 kártyajáték battletech tcg ccg box power