2017. jan 26.

Davion horda

írta: Madnezz
Davion horda

 davion_warhammer.jpg

 A leghordább csatapakli amivel versenyt nyertem. A legmasszívabb egység a Centurion, azt hiszem,ez mindent elmond. Kifejezetten logisztikai pakli. A kezdéskor felhúzott öt lap mellé még felhúzok 18-at a Hidden Reserveddel, azaz összesen 23 lapot húzok. Ezeket mind ki is játszom a kezemből, 15 nemtelepítéses egység és nyolc mission kijátszásával. Természetesen egyáltalán nem volt tervezve mind a +18 lap felhúzása, mert a 4-5 körben a pályán már 2-3 egységgel több volt a részemről, melyek a mission lapok támogatásával le tudtak szedni minden ellenséges gépet. A pakli kifejezetten a Davion Power Boxra épül, mivel a nyolc mission lap ellenére Tactics asset nincsen benne. Tehát az akciólapok kijátszására a Spiderek jump opcióját lehetett felhasználni, vagy egy lap kidobásával kaptam +2 initiative-ot. 

 Egy gyengéje lenne a paklinak, ha nem veszik fel ellene a harcot, hanem inkább építkeznek. Ezt küszöböli ki a Front Loaded Suply Lines lap, mellyel minden támadó egység +2 Alpha Strike képességet kap és ez öt támadó gép esetén nagyjából 22 sebzés volt. Igaz, ezzel kimaradtak a következő körökből, de általában volt bőven egységem még rajtuk kívül is. A következő versenyre mindenki alaposan felkészült, területkártyák és bombázások lapultak a paklikban. Még érdekesség, hogy egy pakli volt, amit csatában nem tudott felőrölni, egy építkezős támadó pakli ellen csak a resources lapok ritkítása vezethetett sikerre.

Resources

  • 9 Assembly
  • 9 Logistics
  • 1 Think Tank

Units

  • 6 Centurion CN9-D
  • 4 Burke
  • 6 Yellow Jacket
  • 6 Spider Revised
  • 3 Spider SDR-5V
  • 2 Fireball

Commands

  • 6 Hidden Reserves

Missions

  • 4 Front Loaded Suply Lines
  • 4 Overwhelm

 Ezt a két akciólapot együttesen használva sikerült csak elpusztítanom egy Berserker Warior pilótás Berserkert, mely Intimidating Paint Jobbal volt felszerelve.

 Szerintem a pakli erőssége a mission lapokon kívül a vehicle egységek használata volt. A Burke a maga négyes alapsebzésével nagyszerűen támogatta a pakli elleni rohamokat, mert blokkolásra ingerelte az ellenfelet, ami alapfeltétele a csatákban való felülkerekedésnek. A másik jármű a Yellow Jacket pedig, hiába csak közepes sebességű, a moderate egységek nem tudják patrolban blokkolni. Ezen kívül ingyen jön le egy kettes alapsebzésű egység és még csak nem is számít telepítésnek. Ez mind egyben nagyon sokat számít. 

 A 11 gyors egység elegendő volt, hogy akár egy Dragonflyokra épülő pakli se tudjon sebességi fölénybe kerülni. A 12 moderate gép alkotta a manőverező csapáserőt, mely pakli elleni támadáskor a gyorsabb egységeket kényszerítette csatára, majd később a lassú egységek semlegesítését lehetett rájuk bízni. A tankokról meg már volt szó.  A rengeteg húzás és a telepítést adó egységek használata miatt a normálisnál exponenciálisan gyorsabban jött le a pakli. Ez rengeteg egységet jelentett a pályán, így a mission lapok extrém módon lettek hatásosak. Ez ellen a klánoknak az elementálok nélkül már nincsen esélyük, de a szokásos belső szférás paklik is csődöt mondanak. 

Szólj hozzá

pakli deck davion pakliépítés