2015. nov 01.

Dasher Prime

írta: Madnezz
Dasher Prime

dasher_prime.jpg

 Ezzel a 'mechhel kezdődik a csatagépekről szóló sorozat, melyben bemutatom a játékban leginkább használt csatamecheket. Mégpedig kezdem ezt a klános gépekkel, melyekre jellemző, hogy a minden klán által használhatóak a klános paklik meghatározói. 

 Dasher Prime 'mechek a korai időkben a klánok kegyetlen vámszedői voltak a Belső Szféra ellenében. Legfontosabb előnyeik, a gyorsaság, az elfogadható ár, a csak assembly büntetés és kiemelten, hogy az elkészültekor azonnal bevethető, nem kell a kör végéig várni vele, mint a hagyományosabb gépekkel. 

 Hatásosságukra jellemzően, a második körös támadás volt a specialitásuk. Ezeket a támadásokat szabadon folytathatták, míg a pakli elé nem állt be egy védekező gép, vagy egy gyors 'mechet nem fejlesztett le az ellenfél. A második körös támadás oka volt, hogy nem volt szabad letenni az első körben  egy supportot és egy fejlesztési pontot tenni a másik letett lapra, mert azt a fejlesztést a Dasher a következő körben leütötte, nehezen behozható hátrányt okozva a mérkőzés legelején. Leghatékonyabbak a játék elején voltak, de fenyegetésként végig fontos szerepük volt,  részben védekezésre kényszerítették az ellenfelet ezáltal gyengítve annak támadási képességét.

 Tehát jók pakli ellen, mert olcsóak, gyorsak és a hármas sebzés amit okoznak már átlépi a játékosok ingerküszöbét, arra már nem legyint senki. Jók a fejlesztések ellen, megakadályozhatják, de legrosszabb esetben is lassítják az ellenfél gyártását. Több Dasher pedig már command lapok levadászására is jó. Elsőrendű célpontok a Belső Szféra karakterlapjai, vagy speciális resource lapjai.

 Olcsóságuk miatt gyakorlatilag hordázni lehet velük, a létszám és sebességfölényt kihasználva folyamatosan sebezve a paklit, akár 6-7 kör alatt behozhatatlan előnyre lehet szert tenni, vagy szabályosan ki lehet végezni a védekezésre képtelen ellenfelet. Ezt néha még tapasztalt játékosok sem vették számításba a pakli összeállításakor, aztán  a meccsen tehetetlenül nézték, hogy folyamatosan dobhatják ki a lapokat a Dasherek támadásai után.

Szólj hozzá

kártya card clan kártyajáték common limited battletech patrol omni tcg mech ccg dasher prime