2015. okt 27.

Diamond Will's

írta: Madnezz
Diamond Will's

diamond_wils.jpg

 Egy ritka resource lap, melyet sokan csodalapnak gondoltak, de valójában sosem találtam magamat szembe vele. Nézzük az okokat!

 Két előnye rögtön akad neki, mégpedig nincsen rajta asset büntetés és viszonylag könnyen kikereshető a pakliból.

  Hat lehetőséget különböztet meg kockadobásonként. Hasonlítsuk össze, mi van akkor, ha helyette egy 'mezei' supportot tettünk volna le! A support ad egy resource pontot, ez meg nem, hogy nem ad, hanem még nekünk kell ráforgatni kettőt, hogy használni tudjuk. Tehát a különbség -3, ezt kellene ledolgoznia, hogy nyereséges legyen!

1. Totális szívás, -2 resource a veszteségünk.

2.. Végre itt az egál: 0. De ez sem nyereség még.

3. Átmentünk pozitívba: +1.

4. Ez már egész jó. +2.

5. Kellemes +3

6. Megütöttük a főnyereményt. Tegyük fel, van a kezünkben egy Gunslinger, ami 10-be kerül, tehát a nyereségünk +8.

Ha összeadjuk a kapott fejlesztési pontokat, az összesen 12, míg egy sima support ad 6 pontot, tehát a nyereség valójában 6 pontnyi, ami a duplája de ez is teljességgel kiszámíthatatlanul jön és még nem számoltuk bele az egy pontnyi költséget és hogy esetleg meg kell válni tőle egyes dobásakor. Következtetés, legalább egy Prometheus legyen nálunk és egy kockadobást módosító lap sem árt. De mivel ez már túl összetett kombó, sok valószínűsége nincsen Ez a magyarázat, miért nem játszottak vele. Van legalább ennyire jó és megbízhatóbb resource (Advanced Manufacturing Techniques) nagygépes paklihoz, amelyik minden 5 fejlesztési pont felett kettőt ad, 8 fölött, pedig hármat.

 Azért, ha már ráérünk, nézzük meg egy kockadobást módosító lap (Field Command Post) segítségével mit lehet kihozni belőle.

1. -1

2. -0

3. +1

4. +2

5. +7

6. +8

Összesen: 17, azaz a support teljesítményénél 11 ponttal jobb. Ez már tényleg jónak tűnik, de elég macerás így összeszedni a lapokat, és akkor még mindig ott van a nagy gépek réme a Misrouted Command.

Szólj hozzá

kártya arsenal card command battletech resource tcg ccg diamond wills