2019. feb 16.

Dino Top 5 emlékezetes vereség

írta: Madnezz
Dino Top 5 emlékezetes vereség

battletech_flashpoint.jpg

 A játék nem csak öröm és móka. Amikor hat moderate egységem van játékban, az ellenfélnek meg semmi és letesz egy Grashopperst meg egy Centuriont, de tudja, hogy hamarosan dobhatja őket a roncstemetőbe őket és semmi esélye a győzelemre, akkor nem érzi magát túl jól.  Ennyire ugyan nem kaptam ki, talán az első verseny gyorsgépes Wolf pakliját leszámítva, amit egy Belső Szféra ellen optimalizált Kurita nehézgépes paklival próbáltam megállítani, értve ezalatt valóban nagy gépeket, mint Highlander, Atlas stb és ehhez voltak Inside Job lapjaim. :D A nehézség a legjobb tanítómester és a vereség felhívja a figyelmünket a saját hibáinkra. Így legalább javíthatunk rajtuk.

+2 Egy gyorsan lejövő, leginkább kettőbe kerülő moderate egységes, de néhány lassú és a szükséges mennyiségű gyors gépes, akciólapos támogatású paklimmal futottam bele, az elementál Fire Falcon + Misrouted Command, Tracking System Failure kombós pakliba. Szerintem normál esetben le tudtam volna győzni, de az, hogy 4 Hatamoto-chi-vel a kezemben kezdjek és ne akarjon jönni olcsóbb 'mech, az nem számított annak. Mire kettő lassú gépet letettem, addigra megkapták a Misrouted Command-ot, mikor végre felhúztam egy Spectort is, az meg egy Tracking System Failure-t kapott. Eközben persze az elementálok szorgalmasan aprították a paklimat. Még láttam egy lehetőséget, hogy leütöm a visszahúzó resource lapját, de hiába, még volt a kezében a Misrouted Command-ból, és addigra vagy négy elementál volt játékban, szóval 21-et ütött ki a végső támadással.

 A visszavágóra kiraktam a paklimból a balszerencsét hozó nehéz egységeket és az ilyen alkalomra tartogatott Cavalry helikoptereket tettem be helyettük. Jól tettem, mert két helikopter is lejött a játék elején, ami segítette a támadó gyors egységek blokkolását, valamint sikerült meglepetést is okoznom velük. Az ellenfél Misrouted Command-okkal a Hatatamoto-chi-ket várta, persze hiába és teljesen megzavarodott a váratlanul előkerült járművektől. Ez legalább jól sült el, tudtam korrigálni.

+ 1 Egyszer egy Marik pakli ellen nagyon befürödtem. Mint utólag kiderült, csakis 26 Support és 34 'mech volt benne. Addigra a Marik ház megkapta a Wraith, a Firestarter és Huron Warrior egységeket, amik kiegészültek régebbi Awesome és Tempest gépekkel. Hiába lőttem ki egymás után a marikos 'mecheket, az utánpótlás folyamatos volt. Egyre nagyobbak jöttek, majd két moderate egység is le tudott jönni egy körben, miközben én lassan kifogytam az utánpótlásból, sőt már a Black Marketes visszahúzóra is elhasználtam a kezem. Egyszerűen egy buta logisztikai anyagcsatában maradtam alul. Talán a Supportokat kellett volna támadni, de ahhoz túl sok lassú 'mechem volt.

5.  A Kurita nehézgépes hordát teszteltem, mikor a boltban egy ismerős az állítólagosan 'játékos' paklijával állt ki ellenem. Hamar kiderült, hogy a 'játékos' pakli tele volt Wolf klános gyors mechekkel és Accidental Collision akciólapokkal. Ez tökéletesnek látszott a lassú nagy egységeim ellen, ha nem lettek volna nálam Vicious Kick lapok. Szóval meg volt a tökéletes védekezés, csak éppen az a fránya kockadobás nem akart összejönni sehogysem.

 Így sikerült olyan fölénybe kerülnie, hogy mindhárom meglevő gépével már az egyetlen túlélő Hatamoto-chit akarta kivégezni, pedig mehetett volna paklira is. A sors keze azt akarta, hogy legyen nálam egy Reactor Breach, ami ugyan ritka lap, de a régi képessége miatt könnyű és előnyös volt használni nagyobb gépekkel, emiatt gyakran került pakliba. Ezt bezzeg végre megdobtam és ment a roncssírba minden egység. Ki is volt borulva tőle rendesen. :D

 Még ezzel sem tudtam megnyerni a meccset, mert mégiscsak egy hordával játszottam és a játék derekára letett Supportok miatt a kezdeti előny már elillant. A klánok drágább Grendeljeit könnyű volt legyártani, ami ellen már nem volt menekvés. Feltehetőleg versenypaklinak lett szánva, de a nehézkes győzelem és a sok szerencse az elrontott dobásaim miatt, elvette ellenfelem kedvét a versenyzéstől.

4. Az első hazai versenyen a negyedik fordulóban sikerült egy Ceasar + Bearer Of Mckennsy Hammer pilótával és persze egy elmaradhatatlan illedelmes dobókockával összeakadnom. Elég volt két kör alatt tízszer megdobni a 'mech visszafordítást, hogy az ötödik körre kikapjak. Ellenfelem a torna legnagyobb arányú győzelméért különdíjat kapott. :D

3. A leviccesebb vereségem egyik reggel, versenyre készülődve ért. Húgom kedvéért az elképzelései szerint összeállítottam egy C3 paklit, ami olyan jól jött le, hogy 38 lappal kikaptam. Nem történt semmi különös, annyira tökéletesen jöttek le az amúgy csak párban jó C3 egységek, hogy totálisan szétlőtték minden próbálkozásomat.  Kérdezte is, hogy nem megyek-e inkább az ő paklijával? A verseny végén említettem meg az esetet a társaságnak, és innentől számítódik, a Dinó húga, mint a rettegett Battletech játékos legenda. Aki olyan, mint Culombo felesége, mindenki hallott róla, de még nem látta senki. :)

2. Az egyik legfájdalmasabb vereség a hirhedt Rassalhague pakli ellen esett. Az első meccsen simán kikaptam harcos hordámmal, mert az ellenfél akkora struktúrát tett le, hogy azt még a létszámfölényemre kijátszott Overwhelm és Front-Loaded Supply Lines akciólapokkal sem tudtam legyűrni. Beláttam, hogy nyílt csatában csak egy újabb vereségre számíthatok. Ez elég kellemetlen tény egy alapvetően csatapaklira kihegyezett elképzelés számára.

  Egyetlen esélyem az építkezős paklik gyenge pontjának, a Supportoknak a támadása volt. Más tipusú pakli ellen ez biztos kudarcra lett volna ítélve, mert a 'mechjeim alapsebzése minimális volt. Az ellenséges rohammechek miatt csak a közepes és gyors gépeimre hagyatkozhattam, melyek közül a legnagyobbak a Centurionok, míg a többiek Spiderek és Yellow Jacketek voltak.

 Minden várakozás ellenére a taktika működőképesnek bizonyult, nem csak a Supportokat tudtam pusztítani, hanem a letett támadó gépeket is tudtam blokkolni. Csakhogy az ellenfél minden blokkolt támadáskor átsebzett, vagy rakétázott a paklimba. Kiszámoltam, és úgy láttam ezzel nem lesz gond. Jó nagyot tévedtem. Az összes átsebzés mindegyike akció, húzó vagy 'mech lapot ütött ki, és a kezembe jött rengeteg felesleges Supportot kénytelen voltam restockolni.

 Annyira jó volt a paklim, hogy még így is maradt esély, hogy egy utolsó támadással, mission lap segítségével egy 7-8-as találattal megnyerjem a mérkőzést. Csak ehhez még túl kellett élnem a következő támadást lapveszteség nélkül, mert addigra a paklim csupa restockolt Supportból és egy mechből és egy mission lapból állt, és a missionre nagy szükségem volt. Ugye volt 50% esély, hogy nem sebzi a paklimat a rakétával, meg némi esély, hogy ha mégis egyet sebez, akkor az nem a várva várt akciólap lesz. Erre kettest dobott a rakétára. Az utolsó két használható lapot is kiütötte és innentől már csak Supportot húzok és semmi nincs a kezemben, csak Support.

 1. Talán a legnagyobb vereségem is a dobokóckáknak köszönhetem. Utolsó forduló, utolsó meccs, első helyen állok veretlenül, két döntetlennel. Ekkor jöttek a rémálomszerű események. Két Dasher, két Superior Navigationnel, nálam meg csak egy Victor volt játékban. Ez nagyjából 23 lap elvesztését eredményezte. De még volt esélyem.

 Lehoztam egy Hatamoto-chit. Ha az ellenfél frissen játékba került Man 'O Warját leütöm velük veszteség nélkül egy Overwhelmmel, akkor a Dasherek jelentette fenyegetést később gárdolással semlegesítem és még marad egységem támadni. Szerencsére beleállt a támadásba a Man 'O War, hiszen látszólag nem volt meg a kilövéséhez a tűzerőm. Aztán jött a Reactor Breach és az összes nagy gép ment a kukába, maradtak a Dasherek. Kezdhettem mindent elöről, csak közben azok a kis szemetek még kiütöttek vagy hat lapot.

 Mivel logisztikailag jó volt a paklim, még innen is egész jól el tudtam játszogatni, de támadni nem lehetett a Dasherek miatt, azaz a győzelemre már nem volt esélyem. Ez viszont a nagyobb gépekkel játszó klánnak volt előnyös és a meccs végére már a pályán is megfogyatkoztak a 'mechjeim. A több gép végül végső rohamra indult és a pakli maradékát is kilőtték.

 Így utólag több versenyen kellett volna indulnom, mert amikor tétje van a mérkőzésnek az sokkal nagyobb erőfeszítést sarkall. Emiatt is lettek a Csillagliga játékosok pakliajiból pár hónap alatt szörnyetegek, mert minden héten élesben voltak tesztelve.

Szólj hozzá

top 10 kártyajáték battletech tcg ccg