Battletech

Battletech kártyajáték

2017. jan 23.

Hoplite

írta: Madnezz
Hoplite

hoplite_1.jpg

 Elképesztően bosszantó lap. Egy két lábon járó fal. Főleg a kezdeti időszakban állt alacsony tűzerő a rendelkezésre, emiatt 2-3 körön keresztül is fel tudott tartani egy ilyen olcsó egység. Fantasztikusan jól jött a dragonyos pakliknak, mivel a command soruk kiépítéséhez biztosított időt.

Tovább Szólj hozzá

kártya card unit kártyajáték rare slow limited battletech tcg mech ccg inner sphere wolfs dragoons hoplite

2017. jan 22.

Shogun

írta: Madnezz
Shogun

shogun.jpg

 Talán ritkasága miatt nem terjedt el használata, meg a hovatartozása miatt, később meg szintén nem került képbe, amikor már általánosan lehetett használni. Pedig a mérte korrekt és a tűzereje is rendben van. Sőt, a szintén rare Maulerhez képest egy pontért jó vétel az egy-egy páncél és struktúra, meg egy jump opció, a gyengébb túlhevítésért cserébe. Ami még mellette szól, hogy öt pontért kevés használható AMT assetes nehézmechet találni.

Tovább Szólj hozzá

kártya card unit kártyajáték rare slow shogun limited battletech tcg mech ccg inner sphere wolfs dragoons

2017. jan 21.

Firefly

írta: Madnezz
Firefly

firefly.jpg

 Semmi különös nincsen benne, mégis jól lehet pakliba beépíteni az assetje miatt. Együtt tud működni a Centurionokkal, Victorral és annak ellenére, hogy a páncél bántóan hiányzik róla, olcsóságával jól fel tudja pörgetni a gépek lejövetelét. Persze a kicsi Wolfhound sokkal jobb, úgyhogy csakis nem Davion, Szeiner paklikban érdemes használni. Még a moderate Hermes is jobb nála, de ott a munition asset ront a használhatóságon.

Tovább Szólj hozzá

kártya card firefly unit kártyajáték counterstrike battletech tcg mech ccg moderate inner sphere uncommon wolfs dragoons

2017. jan 20.

Falcon

írta: Madnezz
Falcon

falcon.jpg

  Az egyik 'mech, mely nem volt használatban. Az Assasin simán megéri az egyel nagyobb költséget a jobb sebessége miatt, de lehet úgy is nézni, hogy a többi ház is kapott nullába kerülő egységet hasonló tudással. A listába csak azért vettem bele, mert nincsen sok dragonyos gép.

Tovább Szólj hozzá

kártya falcon card unit kártyajáték limited battletech tcg mech ccg moderate inner sphere uncommon wolfs dragoons

2017. jan 19.

Imp

írta: Madnezz
Imp

imp.jpg

 Az alapkiadás legrémisztőbb belső szférás szörnyetege. Tizennégyet bír és hetet sebezhet. Támadásban és feltartóztatásban is hasznos. A dragonyos paklik legfőbb erőssége volt. Aztán később lesújtott rá az újratervezés átka és elvesztette kellemes szimpla assetjét, meg az alacsony költségét. Amúgy meg nem olyan, mint egy lábakat növesztett lézerkardozó R2-D2? 

imp_revised.jpg

Tovább Szólj hozzá

kártya card unit kártyajáték slow limited battletech imp tcg mech ccg revised inner sphere uncommon wolfs dragoons imp revised

2017. jan 18.

Rakshasa

írta: Madnezz
Rakshasa

rakshaha.jpg

 Az a kettes alapsebzés nem túl bíztató, de aki rakétázni akar, annak a missile 2 rögtön megragadja a fantáziáját. Még három hétbe kerülő közepes sebességű egység van s Szférában, a Falconer, a Black Hawk és a Spartan. A Falconernek jobb a túlhevítése, de egyel kisebb is. A Black Hawk is jobb overheattal rendelkezik, meg jumpja is van, de tele van aggatva büntetéssel. A Spartan meg egyértelműen masszívabb, igaz nem tud akkorát ütni és csak egy átsebzése van. Szóval a Rakshasanak vannak gyengéi, de szférában jónak számít a sebességéhez viszonyított nagy mérete, no meg a rakétái miatt..

Tovább Szólj hozzá

kártya card unit kártyajáték battletech mechwarrior tcg mech ccg moderate inner sphere uncommon rakshasa

2017. jan 17.

Bombardier

írta: Madnezz
Bombardier

  bombardier.jpg

  Masszív közepes sebességű egység két rakétával. Annyira különleges, hogy nem is játszottak vele, amiben a ritkasága is közrejátszott. Nehéz hozzá kiegészítő egységet találni, meg az assetjei sem szokásosak. Viszonz, ha sikerül támadásba lendülni vele, az komoly gondokat okozhat az ellenfélnek. A moderate rakétás 'mechekből nem szaladgál túl sok, talán a leghírhedtebb a Puma A, amelyik költsége megegyezik.  No, meg még a Puma C, meg az Uller D, bár utóbbit csak a Jade Falcon klán használhatja. A Belső Szférában egyedül a Marik Narc-os Trebuchet használható vele és a Rakshaha, melyekkel ki lehet használni sebességét.

Tovább Szólj hozzá

kártya card bombardier unit kártyajáték rare counterstrike battletech tcg mech ccg moderate inner sphere

2017. jan 16.

Massive Battlefield Confusion

írta: Madnezz
Massive Battlefield Confusion

massive_battlefield_cinfission.jpg

Játszd ki mikor blokkolsz, és dobjál!

1: Nincs hatás

2-4: Visszajön a kezünkbe

5-6: Minden 'Mech egy véletlenszerűen kiválasztott 'Mechre sebez (kivéve saját magát), a saját sebzését arra átirányítva az eredeti célpontról, ha már előtte kijelölte is azt.

 Egyértelműen több támadó egység ellen hatásos. Egyik eset a sima blokkolás, a másik mikor gyorsabb egységek támadják egy saját gépünket. Persze csak egyharmad a sikeres használat esélye elsőre, de összességében kétszeres a nekünk kedvező kijátszás esélye, ami tekintve a lap erősségét jónak mondható. Mindenki szereti látni, ahogyan a támadók egymást lövik helyettünk.

Tovább Szólj hozzá

kártya mission card kártyajáték rare counterstrike battletech tcg ccg massive battlefield confusion

2017. jan 14.

Dan Allard

írta: Madnezz
Dan Allard

dan_allard.jpg

 Egy pilótát lehet áthelyezni egy 'mechbe, ha az a 'mech abban a csoportban van, amelyikben Dan Allard is. Ez egész jó képesség, persze pilótás pakliban jöhet leginkább össze. Támadáskor szinte biztos a kezdeményezés megszerzése, tehát az ellenfél lépésére tudunk reagálni szükség szerinti még egy pilóta bevetésével. A politics asset nem gond a Solaris Contactnak köszönhetően.

Tovább Szólj hozzá

kártya pilot unique arsenal card command kártyajáték rare battletech mercenary tcg ccg inner sphere dan allard