Battletech

Battletech kártyajáték

2017. dec 16.

Top 10 Enhancement

írta: Madnezz
Top 10 Enhancement

 Sajnos nincsen túl sok felszerelés lap a játékban, de páran azért tudnak kellemetlenséget okozni, vagy akár a stratégia alapvető részeivé válhatnak.

10. Retrofitted Missile Rack

  retrofittted_missile_system.jpg

  A rakétás paklikban mindig van helye még több rakétának, ha már azok sebzését majdnem megdupláztuk segédlapokkal.

9. Intimidating Paint Job

intimidating_paint_job.jpg

 Nehézgépek esetén használva, szinte kilőhetetlenné festetünk egy egységet, mely védelmet nyújt a vele egy csapatban levőknek is.. 

8. Difficult Terrain

difficult_terrain.jpg

 Jó assettel lehet egyszerűen megvédeni a paklit a gyors gépek ellen.

7. MASC

  masc.jpg

 Kezdeményezési fölény esetén bizonytalanságban lehet tartani az ellenfelet a Recon Pilothoz hasonlóan.

6. Perimeter Alarm

  perimeter_alarm.jpg

Sebességtől ...

Tovább Szólj hozzá

top 10

2017. dec 03.

Suicide Troops

írta: Madnezz
Suicide Troops

suicide_troops.jpg

 Csak Vehicle egységeket lehet vele felszerelni. Ha egy ezzel felszerelt egység blokkolás nélkül támad egy mezőt, akkor egy gerilla számlálót kell oda helyezni. Az ellenfél visszafordítási fázisában minden gerilla számláló után kettőt sebzést szenved a mező. Az ellenfél a telepítési fázisában elfordíthat egységeket és minden elfordított egység után levehet egy gerilla számlálót valamelyik mezőről és kidob két lapot a húzópaklijából. Bónusz szabály, hogy ha az ezzel a lappal felszerelt egységet kilövik, akkor az általa elhelyezett gerilla számlálók kidobásra kerülnek. Még szabály, hogy az Underworld Connections számláló duplázó hatása nem érvényes rá. (Nyilván mert egy duplázás négy sebzést jelentene.)

 Mindkét ...

Tovább Szólj hozzá

kártya arsenal card command kártyajáték battletech tcg kurita enhancement ccg liao inner sphere uncommon suicide troops

2017. nov 24.

Corridor Of Fire

írta: Madnezz
Corridor Of Fire

corridor_of_fire.jpg

 A bombázós paklik alaplapja lett, kiszorítva a gyengébb, de ugyanilyen hírhedt Saturation Bombingot. Minden egyes túlfejlesztés után egyet sebez egy ellenséges mezőn amikor aktiváljuk, majd kidobjuk. Használatának lényege, hogy nagygépes paklikba kell tenni belőle max. kettőt és mikor elfogy a letenni való drága gép a kezünkből, akkor elkezdeni fejleszteni rá. Az ellenfél egy újabb hatalmas szörnyűséges 'mech építésére gondol az addigiak alapján és csak a következő körben, amikor mégsem jön fel semmi, döbben rá az iszonyatos valóságra, hogy bombát építünk. Ekkor persze meg fogja próbálni kilőni és nekünk meg kell védeni a közvetlen találattól. Amennyiben ez összejön, akkor a következő körünk már a harmadik lesz, amikor ...

Tovább Szólj hozzá

kártya card command kártyajáték battletech mechwarrior tcg ccg inner sphere uncommon corridor of fire

2017. nov 19.

Trial Of Grievance

írta: Madnezz
Trial Of Grievance

trial_of_grievance.jpg

  Egyszer használatos lap. A felhasználás körében az összes assetet adja. Mikor felfedjük kapunk még egy telepítést. Aktiválás után egy lapot húzunk.

 Néhány ilyen lappal el lehet érni, hogy olyan kártyát is használhassunk a paklinkban, ami egyébként a Supportjainkhoz nem illeszkedő büntetések miatt nagyon drága lenne. Nem számít telepítésnek és húzunk is rá, tehát csak egy lapot vesztünk a pakliból, de cserébe meglepetésként játszhatunk ki egy olyan lapot, amilyenre az ellenfelünk nem számít.

Tovább Szólj hozzá

kártya arsenal card clan command kártyajáték battletech tcg ccg uncommon trial of grievance

2017. nov 17.

A Jáde Főnix legendája

írta: Madnezz
A Jáde Főnix legendája

collage_fotorjf2.jpg

 Ez volt a második trilógia mely megjelent a Battletech könyvek közül. Míg a Kerenszkij vére főbb szereplői származásuk jóvoltából privilegizált helyztben voltak, addig ez a három kötet bedob a mély vízbe. A klánok tenyésztési programjának szülöttei számára lehetőség adatik az uralkodó harcos kasztba kerülés, már ha a kegyetlen próbákat kiállják. Ebbe a világba születik bele Aidan, akinek a képességei összességében mesze felülmúlják az átlagot, de a személyisége túlságosan nagy kockázatvállalásra csábítja, mert minden vágya, hogy hatalmas győzelmeket arathasson. A történet legvégén ennek oka is kiderül. Nem egyszerű odáig ám a hősnek, mert már a történet elején akkora pofára esésben van része, melyet élete ...

Tovább Szólj hozzá

ajánló könyv

2017. nov 01.

Kerenszkij vére

írta: Madnezz
Kerenszkij vére

verszava.jpg

 A Kerenszkij vére trilógia a Battletech univerzum origója. Ezek azok a könyvek, melyekből megismerhető a felállás 3049-ben az emberiség uralta univerzumban.

 A könyvek szerzője Michael A. Stackpole egy igazi könyvgyáros, különböző fentezi világoknak ír könyveket hihetetlen rövid idő alatt, viszont a sebességhez képest elképesztő minőségben. Itt egy kicsit meg is állunk, mert természetesen nem irodalmi minőségről van szó. A karakterek éppen csak egy jellemvonással vannak felvázolva és csak a tetteik adnak nekik később mélységet. Van gonosz, alakoskodó, őrült, számító, nemeslelkű, bizonytalan stb karakter, de technokrata módon nem is a tulajdonságaik, hanem a képességeik számítanak jobban. Mivel itt birodalmakról és ...

Tovább Szólj hozzá

könyv battletech

2017. okt 24.

Top 10 unique command card

írta: Madnezz
Top 10 unique command card

 A játék kezdetekor arra számítottam, hogy a karakterek amolyan vezérei lesznek a pakliknak. Ehelyett rá kellett ébrednem, hogy csak egyet tehetek be belőlük és minimális az esélye annak, hogy megfelelő időben a kezembe kerüljön. Ráadásként még nem is voltak igazán erős, vagy használható képességeik, sőt még az ötletek szintjén is gyengék voltak. Pl. a 'mechhangar képességet két unique lap is megkapta. Főleg az első három kiadás karakterei voltak gyengék, a később érkezők már jobban sikerültek. Ez alatt olyan dolgokat értek, mint hogy nem a szentlélek tartotta életben a lapot az első két Dasher megérkeztéig, vagy hogy tényleg rájuk lehetett építeni paklit, vagy egy paklitípusnak volt jó kiegészítője. 

 A listában a ...

Tovább Szólj hozzá

top 10

2017. okt 19.

Holovid Frameup

írta: Madnezz
Holovid Frameup

holovid_frameup.jpg

Válasszunk ellenfelet és dobjunk!

1-2 esetén kidobjuk egy ellenfelünk által választott unique lapot és hármat sebződik a paklink.

3-6 esetén ellenfelünk unique lapjai közül dobhatunk ki egyet és a paklija hármat sebződik.

 Amennyiben nincsen egyedi lap a játékban, akkor is egy kis szerencsével kettő pontért hármat sebezhetünk ellenfelünk paklijába. Ez átlagosan jobb, mint az Indiscriminate Terrorist, mert csak fele annyit ütünk saját magunkon.

Tovább Szólj hozzá

kártya steiner arsenal card kártyajáték rare battletech tcg ccg liao inner sphere subterfuge holovid frameup

2017. okt 10.

Steal 'Mech

írta: Madnezz
Steal 'Mech

steal_mech.jpg

 Egy ikonikus, de ritkán használt lap. Vannak kockázatok a használatában. Választunk egy ellenséges 'mechet. Mi és a gazdája rejtsünk el valamennyi zsetont , majd fedjük fel őket. Amennyiben nálunk van van a több, mienk lesz a 'mech és kétszer annyi lapot dobunk ki a paklinkból, mint a zsetonjaink száma. Ha az ellenfelünknél van több zseton, akkor annyi lapot dob ki a paklijából. A lapon ugyan nem szerepel, mi történik azonos számú zseton esetében, de emiatt egyértelmű, hogy semmi, azaz ez a legrosszabb eset számunkra.

 A felhasználást behatárolja, hogy ha az ellenfél túl kicsi egységekkel játszik, mert ekkor sok a négyes költség érte. A másik buktató, hogy egyértelműen kiszámolható az adott helyzetben, hogy mennyit ér a kiszemelt ...

Tovább Szólj hozzá

kártya card command kártyajáték rare limited battletech tcg ccg inner sphere subterfuge steal mech

2017. sze 25.

Top 10 Subterfuge Card

írta: Madnezz
Top 10 Subterfuge Card

   Kezdem a két kitiltott subterfuge lappal:

 Disguised Cordinate

disguised_coordinates.jpg

 Általában egy supportra lettek átirányítva a támadások. Pl. egy Inside Job-os nyomulást is ki lehetett védeni vele, igaz többe került.

Treachery!

treachery.jpg 

 A fenyegető, kicsi de gyors gépeket kényelmesen le lehetett vele szedni.

 

 Jöjjön a lista! Sajnos alig van ténylegesen használható, azaz nem túl drága, nem túl speciális esetre való, de azért hatékony subterfuge lap. Viszont az első öt már ténylegesen alkalmas volt pokollá tenni az ellenfél számára a játékot.

10. Steal Mech

  steal_mech.jpg

 Klasszikus és vicces. Saját szememmel láttam egy elsőként telepített Gunslinger elragadása mikre adott lehetőséget.

9. Death Commando Strike

death_commando_strike.jpg

 A legtöbb ...

Tovább Szólj hozzá

top 10 top10