Battletech

Battletech kártyajáték

2017. sze 25.

Top 10 Subterfuge Card

írta: Madnezz
Top 10 Subterfuge Card

   Kezdem a két kitiltott subterfuge lappal:

 Disguised Cordinate

disguised_coordinates.jpg

 Általában egy supportra lettek átirányítva a támadások. Pl. egy Inside Job-os nyomulást is ki lehetett védeni vele, igaz többe került.

Treachery!

treachery.jpg 

 A fenyegető, kicsi de gyors gépeket kényelmesen le lehetett vele szedni.

 

 Jöjjön a lista! Sajnos alig van ténylegesen használható, azaz nem túl drága, nem túl speciális esetre való, de azért hatékony subterfuge lap. Viszont az első öt már ténylegesen alkalmas volt pokollá tenni az ellenfél számára a játékot.

10. Steal Mech

  steal_mech.jpg

 Klasszikus és vicces. Saját szememmel láttam egy elsőként telepített Gunslinger elragadása mikre adott lehetőséget.

9. Death Commando Strike

death_commando_strike.jpg

 A legtöbb ...

Tovább Szólj hozzá

top 10 top10

2017. sze 21.

Wolf Dragonyosai magyar szemszögből

írta: Madnezz
Wolf Dragonyosai magyar szemszögből

szinlelt-menekules.jpg

 Több, mint negyvenöt évvel ezelőtt a klánok a Wolf Dragonyosait küldték előre, hogy felmérjék az önök államainak, az egykori Csillagliga maradványainak a hadi felkészültségét. Azóta a Belső Szféra minden Nagy Uralkodóházának dolgoztunk már, mint ahogyan ellenük is.   

 Jaime Wolf Provincia 3051 január 15.

 Ez az idézet Michael A. Stackpole  A vér szava regényéből származik.

 Lehetséges, hogy egy ilyen elképesztően nagyszabású és előre eltervezett akció, csupán a termékeny képzelet szüleménye lenne és a valóságban ilyen nem történhetne meg. Csakhogy, a Battletech világ megalkotói leszerelt katonák voltak, akik az ennek megfelelő katonai műveltséggel rendelkeztek. Az általuk elképzelt világ egyik fő ...

Tovább Szólj hozzá

magyarok battletech

2017. sze 13.

Nekekami Sabotage

írta: Madnezz
Nekekami Sabotage

nekekami_sabotage.jpg

 Ha nem a saját telepítési fázisunkban fedjük fel, ki kel dobni. Ez egy kérdéses dolog ennél a lapnál, mert azt jelentheti, hogy bármikor fel lehet fedni és használni, csak utána kuka. Azaz, ha az ellenfél egy Supportot telepítene, azt is meg tudjuk vele akadályozni, azaz ki tudjuk lőni a telepítési fázisban, de az ötös sebzés egy Dasher ellen is megfelelően erős. Mert hogy, ötöt sebez egy fejlesztés alatt levő kártyára. A legalul levő szöveg meg félreérthető, mert arra a használatra vonatkozik, amikor rendesen felfedve használom, amikkor persze, hogy csak a saját küldetés fázisomban használhatom. Így értelmezve- e logika szerint - ez egy nagyon erős lap, mert az ellenfél telepítését le tudja szedni még aktiválás előtt, hiába van ...

Tovább Szólj hozzá

kártya card command kártyajáték rare mercenaries battletech tcg ccg inner sphere subterfuge nekekami sabotage

2017. sze 03.

The Best Battletech Strategos

írta: Madnezz
The Best Battletech Strategos

Olyan Battletech karakterek, akik csapataik élén arattak győzelmet csatákban, vagy a hadműveletek stratégiai tervezésében vettek részt. Spoilerveszély!

Ulric Kerenszkij

ulrich_kerensky.jpg

 A legsikeresebb kán a Belső Szféra elleni támadás során. A Tukkaydi csatában felülkerekedett a legendás Anastasius Focht csapatain, valamint a Belső Szféra elleni támadásra készülő Jádesólyom klánt rommá verte a visszautasítás próbájának háborújában. Életét egy párbaj során veszítette el, ahol orvul gyilkolták meg.

Morgan Kell

morgan_kell.jpg

A lüthieni csata egyik hőse, csapatai tökéletesen hajtották végre a császárváros elleni klános támadást meghiúsító hadműveleteket.

Morgan Hasek-Davion

morgan_hasek-davion.jpg

Ő nagy hős, de nem tudom pontosan miket csinált. Tudása ...

Tovább Szólj hozzá

generals battletech commanders strategos

2017. aug 12.

Top 10 Battletech Pilot

írta: Madnezz
Top 10 Battletech Pilot

Egyelőre nyolcat sikerült találnom erre a listára. Ők azok akik egyértelműen kitüntették magukat a csatamechek irányítása terén.

Marthe Pride

marthepryde.jpg

 Ő az aki már a próbája során két másik egységgel végzett, majd természetesen vérnevet szerzett. A listára kerülését mégis Natalie Breen párbajban való legyőzése hozta meg számára.

Ulrik Kerensky

ulric_kerensky.jpg

 Mint a Farkas klán vezetője, abban az előnyös helyzetben irányíthatott, hogy még ellenszavazatok esetén is harcosi képességeivel a saját akaratát tudta érvényesíteni a klántanácsban és ehhez nem volt szüksége politikai manőverekre. Bár konkrét párbaj nem szerepelt a könyvekben, de annyit megjegyeztek, hogy senki nem kívánt ellene harcolni és még Vlad is felnézett rá, ...

Tovább Szólj hozzá

top 10 battletech

2017. júl 07.

Game Annihilator

írta: Madnezz
Game Annihilator

battletech1g.jpg

 A következő ComStar pakli a mérkőzés játékosságát pusztítja el, emiatt nem is kellemes vele játszani, versenyhez meg túl lassú. Az alap koncepció a supportok elleni támadás, méghozzá parancssori lapokkal, leginkább tüzérséggel. Az egységek feladata a parancsnoki sor védelme, amihez saját tűzerejük és méretük mellé nem kapnak semmi támogatást. A pakli fő ereje a Strategic Bombardment lapok, melyek kettőt sebeznek az ellenséges resource lapokra. Őket egészíti ki az Arrow IV Battery és az Underworld Connections, melyek befejezik a kivégzést.

 Az Arrow üteg a gyenge pont, mert őt a Dasherek gond nélkül le tudják ütni, míg a két másik command lap visszasebez, őket támogatják a Saladin és Spider kisebb egységek.

 A másik ...

Tovább Szólj hozzá

pakli kártyajáték deck battletech tcg ccg pakliépítés

2017. júl 02.

Top 10 Vehicle

írta: Madnezz
Top 10 Vehicle

 

10. Partisan

partisan.jpg

 Különleges paklikba jó csak, de kellemes mind a tűzereje, mind a páncélozottsága.

9. Behemoth

behemoth.jpg

 Jellegzetes támadó tank, assetjei révén Annihilator és Bandersnatch mellé ideális.

8. Cavalry

cavalry.jpg

 Olcsó, általános, egyből támad és nehéz megállítani. Akár Dasherek ellen is jól jön, de két ilyen jármű már az ellenfél paklijára is igen kellemetlen és egyik egységét gárdolásra kényszeríti.

7. Demolisher

demolisher.jpg

 Az másik egység a Battletechben a Saladin mellett, amivel jobb felhasználni Alpha Strike opcióját, mint sem. Masszív és két körönként üt hatot. Kellemetlen ügy az ellenfelünknek, mert szép méretes példány.

6. Yellow Yacket

yellow_jacket.jpg

 Egy különlegesség, az egyetlen közepes ...

Tovább Szólj hozzá

top 10 top10

2017. jún 26.

Clans vs. Inner Sphere

írta: Madnezz
Clans vs. Inner Sphere

 Dasher vs. Venom

dasher_prime.jpgvenom_revised.jpg

 

Ezt a meccset a Dashernek adom, mert az egyszerű lehozatalt segítő asset és a hármas alap tűzerő simán erősebb, mint a nagyobb test és a jump meg az overheat, hiába marad életben egy Koshi ellen a Venom, ha nem tudja elpusztítani azt, bár legalább van esélye dönteni róla.

Mongoose vs Koshi Prime

mongoose.jpgkoshi_prime.jpg

 

A gyors egységek között talán ez az egyetlen szférás győzelem, ami még fölényes is. A jump opciót bármilyen 'mechen bármikor elcserélném egy bónusz páncélra.

Trebuchet vs. Puma

trebuchet.jpgpuma_c_adder_ccg_commandersedition.jpg

 Megint egy bizonyíték, hogy a jump semmit nem ér egy rakétához képest, főleg, ha azt a rakétát NARC támogatja. A Trebuchet nem ér többet háromnál.

Awesome Revised vs. Gladiator

awesome_revised.jpggladiator_c.jpg

 

Hiába tervezték újra ...

Tovább Szólj hozzá

kártyajáték battletech tcg ccg

2017. jún 16.

Top 10 IS fast mech

írta: Madnezz
Top 10 IS fast mech

  A Top 20-at már nem lett volna miből összeállítani, olyan szegényes a választék.

 

+1  Jenner

jenner.jpg

 A leghülyébb kinézetű gépezet, de az alapkiadásban erősnek számított, sőt a kuritáknak nem is volt más.

10. Hitman

hitman.jpg

 Ház specifikus és még ritka is, ez indokolja, hogy ennyire hátulra került a listában. Ha az árából levonjuk az ECM felszerelést, akkor 1 pontért kapunk egy 4 struktúrás kettőt ütő páncél nélküli gépet, ami nem is annyira nagy szám. Viszont az olcsóságának és az ECM-nek köszönhetően kiválóan tudja támogatni a Venom Revisedeket. Később a Spectorok kiváltották, mert könnyen beszerezhetőek voltak és jól jött a +2 struktúra meg a jump opció, nehezebben lehet kilőni és jó rá a Rusky Combat ...

Tovább Szólj hozzá

top 10 kártyajáték battletech tcg ccg

2017. jún 10.

Hordával könnyű

írta: Madnezz
Hordával könnyű

horde.jpg

 Miért érdemes versenyen hordával játszani?

1. A horda gyorsan lejön, hamarabb befejezhető vele a mérkőzés, így marad idő a második meccsre is és több pont gyűjthető.

2. A hordával egyszerűbb a játék, ha sikerül az elképzeléseknek megfelelően játszani vele. Ez sorozatmérkőzéseknél nagy előny, mert egyszerű helyzeteket kell megoldani, nem kell egyedi szituációkban töprengeni. Ezáltal az utolsó meccseken fejben frissebbek leszünk.

3. Hordapakli esetén általában kevesebb resource lap elegendő, így több hely marad egységeknek, támogató lapoknak és még így is jóval ritkább a manahalál.

4. Hordával már a mérkőzés elején magunkhoz ragadhatjuk a kezdeményezést, védekezésre kényszeríthetjük az ellenfelünket, ami ...

Tovább Szólj hozzá

horde battletech pakliépítés