2017. dec 03.

Suicide Troops

írta: Madnezz
Suicide Troops

suicide_troops.jpg

 Csak Vehicle egységeket lehet vele felszerelni. Ha egy ezzel felszerelt egység blokkolás nélkül támad egy mezőt, akkor egy gerilla számlálót kell oda helyezni. Az ellenfél visszafordítási fázisában minden gerilla számláló után kettőt sebzést szenved a mező. Az ellenfél a telepítési fázisában elfordíthat egységeket és minden elfordított egység után levehet egy gerilla számlálót valamelyik mezőről és kidob két lapot a húzópaklijából. Bónusz szabály, hogy ha az ezzel a lappal felszerelt egységet kilövik, akkor az általa elhelyezett gerilla számlálók kidobásra kerülnek. Még szabály, hogy az Underworld Connections számláló duplázó hatása nem érvényes rá. (Nyilván mert egy duplázás négy sebzést jelentene.)

 Mindkét félnek macerás a lap. Nem olyan könnyű játszani vele, de védekezni még nehezebb. Eleve csak helikopteres egységeket tartalmazó pakliba érdemes betenni, de ilyennel eddig még senki nem rukkolt elő. Talán L-T pakli lenne jó, ezek passzolnak a helikopterekhez és húzólapot is lehet bele tenni, mivel a Cyrano nem számít telepítésnek. A védekezéshez lehet bele tenni még Centuriont, Grand Dragont és Hatamoto-Chit, ha Kuritákkal toljuk. Persze a Spider Revisedek mellé. Esetleg lehet még bele missionokat tenni.

 A másik ötlet, hogy az egész elképzelés a kiegészítése lehetne egy klasszikus A-T paklinak és akkor már első osztályú 'mechek közül válogathatunk, mint az uncommon Centurion, Venom Revised, Spector, vagy ha a Liao vérvonal mellett döntünk, akkor a Clint, Cataphract, Wraith a jó választás.

 A védekezés azért nehéz, mert az első váratlan helikopteres támadás után felkerült számlálót csak úgy lehet levenni, ha van egységünk a helikopter megállítására, de olyan, hogy azt a többi ellenséges egység ne tudja kilőni és csak ekkor lehet elfordítani egy egységünket a számláló levételéhez. Amennyiben meg több ezzel a lappal felszerelt ellenséges helikopter van játékba, akkor annak megfelelő számú saját egységgel kell őrizni a paklinkat. Ez azért kellemetlen, mert a helikopterek feltehetőleg sokkal olcsóbbak, mint az ellenük való védekezésre pazarolt 'mechek, amikkel persze támadni sem tudunk.. 

Szólj hozzá

kártya arsenal card command kártyajáték battletech tcg kurita enhancement ccg liao inner sphere uncommon suicide troops