2017. sze 03.

The Best Battletech Strategos

írta: Madnezz
The Best Battletech Strategos

Olyan Battletech karakterek, akik csapataik élén arattak győzelmet csatákban, vagy a hadműveletek stratégiai tervezésében vettek részt. Spoilerveszély!

Ulric Kerenszkij

ulrich_kerensky.jpg

 A legsikeresebb kán a Belső Szféra elleni támadás során. A Tukkaydi csatában felülkerekedett a legendás Anastasius Focht csapatain, valamint a Belső Szféra elleni támadásra készülő Jádesólyom klánt rommá verte a visszautasítás próbájának háborújában. Életét egy párbaj során veszítette el, ahol orvul gyilkolták meg.

Morgan Kell

morgan_kell.jpg

A lüthieni csata egyik hőse, csapatai tökéletesen hajtották végre a császárváros elleni klános támadást meghiúsító hadműveleteket.

Morgan Hasek-Davion

morgan_hasek-davion.jpg

Ő nagy hős, de nem tudom pontosan miket csinált. Tudása és vezetői képességei okán a Kígyó hadművelet vezetőjének nevezték ki.

Phelan Kell

phelan_ward.jpg

A morgesi csatában könnyedén győzte le a Jádesólyom erőket. Jó tanítványa volt Ulric Kerenszkijnek.

Theodore Kurita

theodore_kurita.jpg

Apjával is szembeszállva állította meg a birodalma elleni Davion támadást, viszonylag csekély erőre támaszkodva. A klán invázió idején nehéz helyzetben is előremutató stratégiák szerint harcolt, melyek alapjául szolgáltak a későbbi ellentámadásnak.

Hanse Davion

hanse_davion_the_fox.jpg

A Sarna határvidék és a liao területek jelentős részét is sikerült megszereznie Melissa Steiner hercegnő keze és birodalma mellé. A harcias kuriták elleni támadásai nem jártak ugyanilyen sikerrel. 

Anastasius Focht

anastasius_focht.jpg

Tukkayd győztese. Ebben a hatalmas csatában, 50 ezred élén állva megállította az addig szinte legyőzhetetlen klánokat és 15 év békére kényszerítette őket, majd az áruló prímást félretéve reformálta meg a Komsztárt.

Jaime Wolf

jaime_wolf_1.jpg

 Kánjának parancsát követve jutott a Belső Szférába és vett részt az örökösödési háborúkban csapatai élén, kiismerve ezáltal a Belső Szféra teljes haderejét, majd a korábbi parancshoz hűen a klánok elleni védekezés és összefogás egyik vezéregyénisége lett.

Victor Steiner-Davion

prince_victor_steiner-davion.jpg

 Élete fő műve a Kígyó és Buldog hadműveletek a Füstjaguár klán megsemmisüléséhez vezettek, mely után a visszautasítás próbája során az általa vezetett csapatatok mosták le a megmaradt Füstjaguár egységeket és személyesen fejezte le katanájával az utolsó ilkánt.

Natasha Krensky

 natasha_kerensky.jpg

 Jaime Wolf seregének tagja, majd a Belső Szférából a klánokhoz visszatérve a Farkas klán kánja lett. A Jádesólymok elleni visszautasítás háborúban hátrányos helyzetből harcolva okozott súlyos károkat. Párbajra hívta a Sólyom tiszteket és a sokadik párbajban életét vesztette.

Ariana Winston

ariana_winston.jpg

 A Kígyó hadművelet vezetője. Elfoglalta a Füstjaguár klán anyabolygóját, majd az odaérkező, a Belső Szférából a Buldog hadművelet által kivert Jaguár sereggel is megütközött és csak a kán személyes elit testőrségének egységei tudták meghátrálásra kényszeríteni. A harcokban életét veszítette.

Marthe Pride

marthe_pryde.jpg

 A Farkas klán elleni visszautasítás háborúja után, egy  Lirán Könfederáció elleni támadással hozta rendbe klánja megcsappant renoméját, mely során egész ezredeket képzett ki a harcok során és csak a 15 éves tűzszünet határáról tudták visszavonulásra kényszeríteni a Belső Szféra egyesült erői. Később kihívta és kiverte a megszállási zónából az Acélvipera klánt.

Szólj hozzá

generals battletech commanders strategos