2017. máj 19.

Játék C3 egységekkel

írta: Madnezz
Játék C3 egységekkel

c3.jpg

 Naginata, Sunder, Owens, Firestarter, Avatar, Black Watch, Spector, meg néhány mission lap és kezdődhet a buli.

 Amennyiben C3 egységekkel akarunk játszani, szinte csakis a Kurita ház jöhet szóba. Ha nem csak hat gyors C3 géppel akarunk játszani, akkor szükség lesz a ritka Owensekre is. Rajtuk kívül is van három paklihoz illő 'mechje a kuritáknak, a Sunder, mely sokkal erősebb, mint elsőre gondolnánk és a Naginata, amely rakétáival már döntött el jó néhány meccset, valamint az Avatar amely szintén a rakétázást erősíti. Ebből is látszik, hogy a kuritás rakétázó C3 pakli az egyik lehetőség, amit a NARC-os Owens támogat. Kiegészítésként a klasszikus rakétázós lapok jöhetnek szóba, élükön a Targeting Ace, Missile Spotter.

 A másik paklitípus, mely adja magát, a harcos csatapakli. Ennél a Naginata helyett a Black Watch, valamint az Avatar helyett a Cyclops ajánlott. Ehhez a koncepcióhoz kihagyhatatlan a harcos mission lapok használata, de akár jobb pilótákat is betehetünk. Ennek a koncepciónak egyik előnye, hogy nem kell a Kurita házhoz ragaszkodni, ami azt is jelenti, hogy más gyors egységekkel kell pótolni a hiányzó Owenseket. Persze az örök segítség a Spector, ami mindenhova jó.

 Ha vehicle egységeket is akarunk használni, akkor a gyors szekciót lehet megerősíteni Cavalry, vagy Lightning használatával, míg a tűzerőt a Partisan tudja olcsón biztosítani. 

 Nem kell ragaszkodni a tiszta C3 koncepcióhoz. Lehetséges építkezős paklit készíteni, melynél csak a végső csatákat eldöntő nagy 'mechek rendelkeznek C3 képességgel. Ez persze feltételezi a logistics asset használatát, hogy gyártást segítő resource lapkkal segítsük a nagy gépek elkészültét. Egy másik lehetőség, az Owensek önálló használata hagyományos pakliban, persze kizárólag párosan érdemes letenni őket.

 Végül egy nem döntő, de mégis kihagyhatatlan lap a Firestarter, az egyetlen közepes sebességű C3 egység. Nem túl erős, de szükséges lehet a moderate 'mechek ellen és az ECM védelem is jól jön csatákban.

 A C3 paklikra jellemző, hogy kissé lassan indulnak be, de utána a nagy test és a jó tűzerő megteszi hatását. Azt sem szabad elfelejteni, hogy ezeket különféle hasznos képességek támogatják meg, mint a NARC, ECM, vagy rakéták. Amikor sikerül harcra kényszeríteni az ellenfelet, akkor elegendő előnyünk lesz, akár egy mission lapos horda ellen is, de a hagyományos paklikkal szemben mindenféleképpen.

Szólj hozzá

c3 pakliépítés