2017. már 24.

Top 10 defensive mission card

írta: Madnezz
Top 10 defensive mission card

 battletech_mission.jpg

10. Strength Of The Bear

strenght_of_the_bear.jpg

 Sajnos csak a medvék használhatták, pedig nagyon jó lap. Erőssége, hogy a teljes páncélzatot duplázza, amibe az extra páncél felszerelés és az ECM is beletartozik.

9. Luck Of The Fox

luck_of_the_fox_ccg_commandersedition.jpg

 A davion paklik végső tartaléka. A sikertelenség esélye 1:5, azaz 20%, tehát a sikerességé pedig 80%. Ez egy elfogadható arány, ha azt vesszük, hogy egy ellenséges egység egyáltalán nem sebez.

8. Steel Talons

steel_talons.jpg

 Egy nagyon erős lap, nagy valószínűséggel mi választjuk ki, hogy melyik egységet távolítjuk el a csatából. Ez lehet akár egy saját egységünk is.

7. Risky Combar Jump

risky_combat_jump.jpg

 Egy klasszikus lap, mely valójában támadónak is vehető a sebzése miatt. A gyengéje, hogy csak jump opciós 'mechekre játszható ki. Az a kis kockázat igazán semmiség a három sebzéshez és két preventáláshoz képest.

6. Jump Into Cover

jump_into_cover.jpg

 Szintén klasszikus védekező lap, izgalmas és elegáns egyszerre. Átlagosan számolva 3.3 sebzést hárít a sikertelen dobásokat is belekalkulálva.

5. Com Guard Response Team

com_guard_response_team.jpg

 A legjobb védekezés a támadás. A közhiedelemmel ellentétben még a békés aikidoban is vannak ütések, úgyhogy a Battletechben egyértelmű az agresszív védekezés lehetősége.

4. Heavy Fog

heavy_fog.jpg

 Halálbiztos lap, leginkább több támadó ellen, de akár saját gépünket is védhetjük vele támadás közben.

3. Lured Into Bog

lured_into_bog.jpg

 Főleg a szférát segítette a klánok ellen, stílszerűen kurita pakliban szerettem használni. Még élénken emlékszem, klános versenypaklim utolsó kétségbeesett próbálkozását blokkolta vele egy kurita ligapakli két Hatamoto-Chi segítségével. 

2. Move To Partial Cover

move_to_partial_cover.jpg

 Minél egyszerűbb, annál jobb. Mindegy, hogy támadunk, vagy védekezünk. Mindegy, hogy nagy, vagy kicsi a gépünk amire kijátsszuk, mert mindig jól jön.

1. Feint

feint.jpg

 Mikor többször játszunk barátunkkal ugyanazzal a paklival és barátunk sokat sejtető arccal fordítja el támadáshoz az egységeit, mi pedig csak egyetlen árva 'mechhel blokkoljuk és már szinte kiteszi az Overrunt, hogy a csata után visszafordítsa a gépeit, na akkor mi letesszük a Feintet és jöhet a káromkodás az asztal másik oldaláról!

 Még néhány fontos védekező mission

Taking The Hit

taking_the_hit.jpg

 

Nem használt lap, pedig a hatása erős és biztos, egy gépünk megmenekül.

Evasive Maneuvers

evasive_maneuvers.jpg

 Klasszikus szép lap, de csak különleges esetben működik jól, akkor viszont bombaerős. Pl. egy unique pilótás pakliba érdemes egyet betenni. 

Temporary Cease-Fire

temporary_cease-fire.jpg

  Elégé hasonlít a Feintre, de ez az összes ellenséges egységre hathat, persze a büntetés is nagyobb, ha nem jön be a dobás.

Szólj hozzá

kártya top 10 kártyajáték battletech tcg ccg