2017. feb 14.

Blitzkrieg

írta: Madnezz
Blitzkrieg

blitzkrieg_1.jpg

 Támadás közben játszhatjuk ki. A nem őrposztban levő blokkoló 'mechek untappelődnek. Ezek az egységek nem sebeznek és nem sebződnek. Ha nem blokkol senki a kijátszást követően, akkor sebezhetjük a célpontot, mintha blokkolás nélkül támadnánk..

 Ez lap lett a Marik ház fő fegyvere. Ugye, az utolsó mondat miatt csakis gárdoló egységekkel lehet megakadályozni a támadást, azaz nyugodtan lehet lassú egységekkel játszani, ha ilyen mission lapok vannak nálunk. Első támadásnál lefordítjuk a védekező egységeket, a következőknél meg már a magatehetetlen egységeket támadjuk sebességtől függetlenül. De akár blöffel is lehet játszani, elég ha bemondjuk, hogy van nálunk Blitzkrieg és az ellenfélnek ajánlatos módosítania a stratégiáján. Mondjuk inkább beengedi a támadó egységeinket, mert nincsen gárdoló gépe és félti a patrolosokat kitenni a depletálódásnak. Másik jó dolog, ha kénytelen gárdolni a pakliját egy közepes, vagy gyors egységgel, mert félti a lapjait.

 Semmi jó nem tart örökké és a Commander's Edition alkalmából kissé gyengítettek rajta. Ezentúl, minden járőrzónás egységet el kell távolítani a csatából. Ez azt jelenti, hogy hiába nem marad blokkoló egység, a célpontunkat nem sebezhetjük. Nagyjából ezt csinálták a Forged Mission Orders lappal. Azért még így is elég erős maradt.

 blitzkrieg_commandersedition.jpg

Szólj hozzá

kártya mission card kártyajáték rare blitzkrieg counterstrike battletech tcg ccg inner sphere marik